Privatni vrtići – ponuda i tražnja koje su sve veće na tržištu


Dečija oprema Saveti


Pretraživanje i pronalazak idealnog vrtića za svoje dete, kao mesta na kojem će se aktivno socijalizovati, dobijati svu potrebu pažnju i negu, želja je svakog roditelja, koji često imaju različite nedoumice. Preporučuju se uvek razgovori sa prijateljima, osobljem vrtića, čitanje internet članaka i donošenje odluke nakon detaljnog informisanja. 

Savremeno doba karakterišu moderno opremljene predškolske ustanove kao što su privatni vrtići, koje pored državnih, pružaju veliki broj benefita roditeljima i deci. Zahvaljujući izuzetnoj posvećenosti razvoju ponude, opravdano su postali sve traženiji za boravak mališana od prvog dana polaska u vrtić sa vršnjacima. 


Prednosti privatnih vritća danas se lako prepoznaju

Mnogo je sjajnih karakteristika koje imaju privatni vrtići i one su ujedno njihove prednosti za decu i roditelje. Gradnja je novijeg datuma pa su objekti dizajnirani na praktičan i kvalitetan način, parking mesta su obezbeđena, kao i dobra veza sa ostatkom grada, ali uz mirno okruženje i uređeno dvorište za bezbedan boravak dece. Opremljeni su najmodernijim nameštajem, video nadzorom i tehnikom, često imaju sopstveno obezbeđenje i vrhunski sistem zaključavanja, kao i kontrole ulaska i izlaska. 

Privatni vrtići obuhvataju manje grupe dece – do 10, što je idealno za njihovu socijalizaciju, edukaciju i razvoj, a uglavnom se radi o vršnjacima. Radno vreme je tokom čitavog dana, i to od ranih jutarnjih sati do kasnog popodneva, često i večeri, a neki su otvoreni za prijem dece i subotom i nedeljom.


Kontinuirano ulaganje napora u kvalitetne sadržaje

Najbolji privatni vrtići ulažu značajan trud da svakodnevnica dece bude ispunjena kvalitetnim aktivnostima koje će podstaći njihovu društvenost, motoričke i fizičke sposobnosti i razvoj kreativnih veština. Organizuju se predstave, muzički spektakli, sportski događaji, radionice i mnogo drugih aktivnosti u kojima učestvuju kako deca i vaspitači, tako i roditelji. 

Zbog njihove važnosti u odrastanju dece, roditelji se uključuju i u donošenje odluka, uređenje prostora i uvek mogu dati predlog kako da privatni vrtići budu još bolje mesto za boravak njihovih mališana. Profesionalno i ljubazno osoblje na raspolaganju je za savet, predlog i konsultovanje u svakom trenutku, dok će roditelji uvek dobiti povratnu informaciju o tome kako je dete provelo dan.


Troškovi koji ne odstupaju značajno od državnih vrtića

Roditelji često imaju dilemu da li su privatni vrtići pravi izbor, jer je nijhova mesečna cena viša u odnosu na državne. Veliki broj gradova pruža različite podsticaje roditeljima, kao što je refundacija – povraćaj dela novca za mesečne račune, ili subvencionišu boravak deteta u privatnoj predškolskog ustanovi. 

To je način da privatni vrtići koštaju vrlo približno državnim, zbog čega nema razloga za brigu. Kako su liste čekanja nešto što ne postoji za privatne ustanove, dete se može upisati u svakom trenutku, dok je procedura u državnim mnogo dugotrajnija, a nekada i ne ostane slobodnih mesta u datoj godini, pa se čeka tek sledeća. 

Privatni vrtići imaju rastuću tendenciju ponude i tražnje na domaćem tržištu, prvenstveno zahvaljujući kontinuiranom unapređivanju funkcionisanja predškolskih ustanova, a sa druge strane uviđanja njihovih brojnih prednosti od strane roditelja. Za njih je najvažnije da su deca bezbedna, bezbrižna i srećna, a posvećenost, pažnja i nega koju imaju u privatnim vrtićima im to u potpunosti obezbeđuje.









Srodni tekstovi:


Lice je ogledalo zdravlja: Kakve signale nam šalju tamni podočnjaci

Tamni kolutovi oko očiju predstavlaju problem velikog dela populacije, koji mahom postaje intenzivni...

Detaljnije

Zašto su deci toliko bitni peškiri za plažu?

U određenom uzrastu mališani više ne vode toliko računao brojnim aktivnostima koje će ...

Detaljnije

Trotineti za decu: bezbedna i zabavna vožnja na dva točka

Trotineti su postali izuzetno popularni među decom širom sveta. Ova mala prevozna sredstva na...

Detaljnije

Važnost pripreme za dojenje bebe

Drugo tromesečje trudnoće predstavlja period u kome se buduće majke mogu početi pripremati za doje...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS