Septolete kao vaš saveznik za borbu protiv promuklosti


Saveti Zdravlje

septolete za promuklost

U moru lekova protiv promuklosti i i drugih problema sa grlom, septolete se ističu kao najbolji borac i vaš saveznik u brzom oporavku. Nekoliko faktora utiče na to da septolete budu medju najtraženijim lekovima protiv ovakve vrste zaraze ili infekcije, a sve ćemo ih spomenuti do kraja teksta. 

Na koji način rade septolete za promuklost?

U brzoj i efikasnoj borbi protiv promuklosti i stezanja u grlu, svi vam savetuju da uzmete septolete. Za promuklost je veoma važno obnoviti sluzokožu u grlu, a to je upravo ono što septolete najbolje rade. 

Kako biste sprečili dalja mikrocepanja tkiva i time ubrzali zarastanje sluzokože, potreban vam je lek koji će podstaći hidrataciju, umanjiti upalu i ojačati vaš imuni sistem.

Uzroci bola u grlu i drugih simptoma zaraza jesu bakterije, virusi i gljivice. Antiseptici su tu da pomognu u borbi protiv ovih neželjenih mikroorganizama tako što ih napadaju i sprečavaju njihovo razmnožavanje. Zbog svojih dezinfekcionih svojstava, antiseptici su česti u prvim redovima odbrane protiv bilo kakvih upala, a pogotovo upale grla.

Septolete za promuklost su najdostupnije u vidu pastila, iako se nekad mogu naći i kao sprej. U bilo kojoj formi, septolete služe za jačanje imuniteta u odbrani protiv virusa i gripova, kao i za lečenje upale grla i simptoma koji dolaze s njom.

Koji su okidači problema sa grlom?

Stanje u kome vam je glas nazalan, nejasan i hrapav naziva se promuklost, a do nje dolazi usled prejakog napinjanja grla i glasnih žica. Postoji još krivaca za stanje promuklosti, kao na primer:

  • Upale – upala grla ili pluća dovode do oticanja grla i glasnih žica, ali i do mikroprocepa u sluzokoži što vas onda tera da se naprežete dok pričate i time polako gubite glas.

  • Pušenje – poznato je da je duvanski dim izuzetno štetan, pogotovo jer napada bronhije i stavlja pritisak na glasne žice čime ih oštećuje i dovodi do trajnih posledica gubljenja glasa ili hrapavijeg glasa.

  • Alergije i zagadjen vazduh – glavni okidači začepljenih disajnih puteva tokom proleća su alergije, a tokom zime zagadjen vazduh koji stavljaju veliki stres na grlo i generalni imunitet tela, čime takodje dovode do oticanja grla i glasnih žica.

  • Stres – kao jedan od glavnih uzroka povišenog nivoa kortizola, stres je medju bitnim krivcima opalog imunog sistema. To znači da nam je teže da se odbranimo od virusnih i bakterijskih infekcija ako smo često pod stresom, a samim tim dolazimo do upala grla i simptoma promulosti.

  • Vikanje – veliki stres koji proživljavaju naše glasne žice jeste glasno vikanje i naprezanje što dovodi do malih pukotina i cepanja pa samim tim i bola dok pričamo, to jest – promuklosti. 

Kako vam pastile za grlo pomažu?

Pastile za grlo ili septolete za promuklost utiču na nekoliko bitnih faktora oporavka grla i glasnih žica, i to na sledeći način:

  • Ojačavaju imuni sistem i time pomažu u borbi protiv infekcije i oticanja grla

  • ">Lekovito bilje koje je u sastavu Streptoleta hidrira sluzokožu grla

  • Umiruje ostale simptome prehlade i gripa (poput temperature ili drhtavice)

  • Smanjuje upalu svojim antiseptičkim (dezinfekcionim) dejstvom.


Pošto u sastav septoleta ulaze prirodni sastojci poput lekovitih biljaka, one su savršeno rešenje za ljude koji preferiraju prirodno lečenje od virusa i drugih bolesti.






Srodni tekstovi:


Prvi šoping za bebu - sve što treba da znate

Dolazak bebe je jedan je od ujedno najuzbudljivijih i najstresnijih trenutaka u životu, naročito za ...

Detaljnije

IZBOR POSTELJINE ZA KREVET KAO POSEBAN ZADATAK – ŠTA JE VAŽNO?

Krevet je mesto na kojem se odmaramo i spavamo, sanjarimo, u kojem treba da nam bude prijatno i komf...

Detaljnije

Trotineti za decu: bezbedna i zabavna vožnja na dva točka

Trotineti su postali izuzetno popularni među decom širom sveta. Ova mala prevozna sredstva na...

Detaljnije

Kako da deca savladaju engleski jezik uz pomoć društvenih igara

Engleski jezik je jedan od najrasprostranjenijih govornih jezika a njegovo poznavanje iz godine u go...

Detaljnije
Copyright © 2018 Decije ćoše. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS